Доцільність створення альтернативних джерел електричної енергії на харчових підприємствах, що використовують у якості палива власні виробничі відходи - Лимар, Віктор; Чикезов, Віталій; Литвин, Ірина Юріївна; Мащенко, Олег Анатолійович (My University, 2014)
Значне підвищення економічного ефекту від встановлення на підприємстві власного турбогенератора досягається за рахунок: збільшення тривалості виробничого сезону; цілодобової робота котлів на лузгі протягом усього виробничого сезону з максимально можливою опосередкованою продуктивністю за парою (з перевантаженням до 25 % відносно паспортного рівня); паралельної роботи турбогенератора з енергосистемою; максимально можливого підвищення параметрів пари на вході в турбіну (за рахунок її додаткового перегріву) та у її проміжному паровідборі (при його наявності). The considerable increase of economic effect from establishment on the enterprise of own turbogenerator is arrived at for an account: increase of duration of production season; round-the-clock work of caldrons on luzgi during all production season with the maximally possible mediated productivity after a pair (with an overload to 25 % in relation to a passport level); parallel work of turbogenerator with a grid; maximally possible increase of parameters of pair on included in a turbine (due to its additional overheat) and in its intermediate parovidbori (at his presence).
Keywords: турбогенератор; лузга; градирня; turbogenerator; husk; tower-cooler; кафедра електропостачання і енергоменеджменту