Актуальні проблеми державного боргу України - Гайдукова, Юлія Олександрівна (My University, 2014)
В сучасних умовах однією із найважливіших проблем державних фінансів виступає державний борг, який протягом останніх років невпинно зростає. Запозичення держави цікавлять чимало громадян, які переймаються фінансовими справами своєї країни. Процес отримання позик з одного боку дозволяє країні швидко вирішити гострі проблеми та фінансувати перспективні національні проекти, з іншого - неефективне використання запозичень суттєво збільшує навантаження на державний бюджет майбутніх років. In modern terms one of the most important problems of public finance public debt stands, which in recent years is increasing. Borrowing state interest many citizens concerned about the financial affairs of the country. The process of obtaining loans on the one hand allows the country to quickly solve pressing problems and promising to fund national projects, on the other - inefficient use of borrowing significantly increases the burden on the state budget for future years.
Keywords: державний борг; перспективні національні проекти; фінансові справи; public debt; promising national projects; financial affairs