Мікробні поверхнево-активні речовини як антифітопатогенні агенти - Конон, Анастасія Дмитрівна; Пирог, Тетяна Павлівна; Іутинська, Галина Олександрівна; Скочко, А. Б. (My University, 2011)
Показано, що препарати поверхнево-активних речовин (ПАР) Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 проявляли антимікробну активність проти фітопатогенних бактерій (Xanthomonas campеstris pv. campestris 8003, Pseudomonas syringae 8511, Xantomonas vesicatoria 7790, Pseudomonas corrugata 9070, Pseudomonas syringae pv. coronafaciens 9129, Pectobacterium carotovorum 8982). Ефективність антимікробної дії залежала від ступеня очищення препаратів. It was shown that preparations of surface-active substances (SAS) of Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 had antimicrobial effect against phytopatogenic microorganisms (Xanthomonas campеstris pv. campestris 8003, Pseudomonas syringae 8511, Xantomonas vesicatoria 7790, Pseudomonas corrugata 9070, Pseudomonas syringae pv. coronafaciens 9129, Pectobacterium carotovorum 8982). Efficiency of the antimicrobial activity depended on the purity of preparations.
Keywords: ступінь очищення препаратів; purity of preparations; поверхнево-активні речовини; антимікробні властивості; фітопатогенні мікроорганізми; Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241; surface-active substances; antimicrobial properties; phytopatogenic microorganisms; кафедра біотехнології і мікробіології