Мороз, Анастасія ОлександрівнаНовойтенко, ІринаШутюк, Віталій Володимирович2021-04-162021-04-162021Мороз, А. О. Особливості технології заморожування ягід малини / А. О. Мороз, І. Новойтенко, В. В. Шутюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 226.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33312Як показує дослід впливу різних способів заморожування малини найбільш ефективним є шокове заморожування розсипом та у цукровому сиропі з додаванням аскорбінової кислоти. Для кращої якості заморожених ягід малини необхідно дотримуватися режимів на всіх етапах заморожування і зберігання – спочатку її швидко охолодити до температури 0…5 °C, заморожування у 18…23 % цукровому сиропі при температурі –30…–40 °С і зберігати при температурі близько – 23 °C.малиназаморожуваннязберіганнякафедра технології консервуванняraspberryfreezingstorageОсобливості технології заморожування ягід малиниThesis