Вивчення факторів, що впливають на комплексоутворення в системах метал - краун-етер - Чуприн, Михайло Володимирович; Кроніковський, Олег Ігоревич (My University, 2022)
Для розробки ефективних методик розділення та визначення катіонів металів в об’єктах навколишнього середовища досить часто використовується рідинна екстракція. Селективність екстракції в значній мірі залежить від правильності підбору реагентів, розчинників та умов проведення процесу. Досить селективними реагентами при вилученні ряду металів зарекомендували себе макроциклічні краун-етери

Liquid extraction is often used to develop effective methods for the separation and determination of metal cations in environmental objects. The selectivity of the extraction largely depends on the correct selection of reagents, solvents and the conditions of the process. Macrocyclic crown ethers have proven to be quite selective reagents for the extraction of a number of metals
Keywords: екстракція; extraction; розчини краун-етерів; solutions of crown ethers; селективність; selectivity; кафедра харчової хімії