Вплив високобілкових рослинних добавок на біотехнологічні властивості хлібопекарських дріжджів - Черниш, Людмила Миколаївна; Махинько, Валерій Миколайович; Бережна, Оксана Павлівна (My University, 2015)
Проаналізовано вплив високобілкових рослинних добавок (сухої пшеничної клейковини, ізолятів сої, гороху та рису) на життєдіяльність та розвиток дріжджових клітин. Показана перспективність внесення ізолятів на стадії активації для підвищення бродильної активності хлібопекарських дріжджів. Analyzes the effect of high protein additives (dry wheat gluten, soy isolates, pea and rice) on the functioning and development of yeast cells. The prospects of making isolates at the stage of activation for improved fermentative activity of Baker's yeast.
Keywords: білкові рослинні ізоляти; білковий ізолят сої; білковий ізолят рису; білковий ізолят гороху; суха пшенична клейковина; хлібопекарські дріжджі; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; protein vegetable isolates; protein isolate soy; protein isolate rice; protein isolate pea; dry wheat gluten; baking yeast