Грищенко, Анна МиколаївнаДробот, Віра Іванівна2015-03-172015-03-172014Грищенко, А. М. Харчова цінність безглютенового хліба / А. М. Грищенко, В. І. Дробот // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2014. – № 7–8. – С. 3–5.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19704В статті наведено результати розрахунку та порівняння харчової цінності безбілкового та безглютенового хліба. Встановлено, що в безглютеновому хлібі міститься мало харчових волокон, білків, вітамінів та мінеральних речовин. Порівняно з безглютеновим, безбілковий хліб не містить харчових волокон і менше макро- та мікронутрієнтів. The paper presents the results of the calculation and comparison of the nutritional value of protein-free and gluten-free bread. Found that in the gluten-free bread contains little dietary fiber, protein, vitamins and minerals. Compared with a gluten-free, protein-free bread does not contain dietary fiber and less macro- and micronutrients.uk-UKцеліакіябезглютеновий хлібхарчова цінністьборошно круп’яних культурбезбілковий хлібceliac diseasegluten-free breadnutritional value of breadgroats flourprotein-free breadкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівХарчова цінність безглютенового хлібаArticle