Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаІлюк, Джоана Сергіївна2023-06-122023-06-122022Бажай-Жежерун, С. Дикорослі рослини – як сировина для підвищення біологічної цінності продуктів / С. Бажай-Жежерун, Д. Ілюк // Актуальні проблеми науки та освіти: реалії та перспективи : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, 9 грудня 2022 р., м. Київ. – Київ, 2022. – С. 86–87https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40802Використання порошку кропиви забезпечить надходження важливих нутрієнтів у організм людини, що в свою чергу підвищить загальний стан здоров’я та імунітету людини. Даний функціональний збагачувач доцільно застосовувати для виробництва продуктів оздоровчої та профілактичної дії, зокрема на борошняній основі. Внесення порошку кропиви у кількості 5…7 % до рецептури забезпечує хороші органолептичні показники хліба та сприяє збільшенню біологічної цінності виробів. The use of nettle powder will ensure the supply of important nutrients to the human body, which in turn will improve the general state of health and immunity of a person. This functional fortifier is advisable to use for the production of health and preventive products, in particular, based on flour. Adding nettle powder in the amount of 5...7% to the recipe ensures good organoleptic indicators of bread and helps to increase the biological value of the products.otherкропива дводомнапорошок кропивифункціональний збагачувачабіологічна цінністьnettle is dioeciousnettle powderfunctional enricherbiological valueкафедра технології оздоровчих продуктівДикорослі рослини – як сировина для підвищення біологічної цінності продуктівThesis