Впровадження кластерної моделі розвитку молокопереробних підприємств харчової промисловості - Коваленко, Наталія Миколаївна (My University, 2011)
У дисертаційній роботі висвітлено теоретичні, методичні та сучасні практичні аспекти впровадження кластерної моделі розвитку молокопереробних підприємств харчової промисловості. Запропоновано авторське визначення понять: “кластер”, “кластерна модель”, “механізм впровадження кластерної моделі”. Систематизовано та доповнено існуючу класифікацію кластерів за основними ознаками: географічною, галузевою, структурною, розвитку ті інтеграції. The thesis highlights the theoretical, methodical and modern practical aspects of introducing the cluster model for developing milkprocessing enterprises of food industry. The author’s definitions of the concepts: "cluster", "cluster’s model", "the mechanism of introducing the cluster model" have been formulated. The existing classification of clusters has been supplemented and according to the basic classifying features has been systematized.
Keywords: кластер; кластерна модель; механізм; молокопереробні підприємства; харчова промисловість; інвестиційний проект; ефективність; cluster; cluster model; mechanism; milkprocessing enterprises; food industry; investment project; efficiency