Технологія комбінованих фаршевих виробів із м’яса птиці оздоровчого призначення - Свідло, Карина Володимирівна; Пересічна, Світлана Михалівна; Мамченко, Людмила Євгенівна (My University, 2021)
У статті досліджуються актуальні проблеми розроблення технологій харчової продукції оздоровчого призначення. Мета статті – наукове обґрунтування та розроблення технології м’ясних фаршевих виробів із м’яса птиці з додаванням лляного борошна, овочевих пюре, концентрату сироваткового білку, отриманого шляхом ультрафільтрації, та дослідження їхньої якості.

The article investigates current problems of healthy foods technologies. The aim of the article is to scientifically substantiate and develop the technology of minced poultry products with the addition of flaxseed flour, vegetable puree (broccoli, sweet peppers and carrots), whey protein concentrate, and study their quality.
Keywords: комбіновані фаршеві вироби; оздоровче призначення; лляне борошно; овочеве пюре з броколі, солодкого перцю та моркви; концентрат сироваткового білку; отриманий шляхом ультрафільтрації; combined minced meat products; health purpose; flaxseed flour, vegetable puree of broccoli, sweet peppers and carrots; whey protein concentrate obtained by ultrafiltration; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції