Комплексоутворення Zr (IV) з твердофазним ксиленоловим оранжевим і його аналітичне застосування - Костенко, Єлизавета Євгеніївна (My University, 2007)
Досліджено хімізм комплексоутворення Zr (IV) з ксиленоловим оранжевим у фазі полімерного сорбенту. Обчислена умовна константа стійкості твердофазного комплексу. Отримані теоретичні дані використані для розробки нової методики визначення Zr (IV).

The chemistry of Zr (IV) complexing with the xylenol orange in solid - phase has been considered. Conditional constant of solid – phase complex stability has been calculated. The obtained theoretical data were used for development of a new procedur for zirconium determination.
Keywords: визначення металів; іммобілізовані барвники; metal definition; immobilized dyes; кафедра харчової хімії