Прогнозні дослідження обсягів збуту на основі методу експертних оцінок - Сінгаєвський, Ігор Олегович; Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна (My University, 2014)
Прогнози місткості ринку й обсягів збуту є основою виробничого і фінансового планування ринкової діяльності підприємства. На теперішній час існую численна (понад 100) кількість методів та прийомів складання прогнозів збуту, котрі вирізняються за ступенем об'єктивності і аналітичності процесу, загальним принципом дії, процедурою одержання параметрів прогнозної моделі, сферою застосування інауковою об'єктивністю. Проте слід зазначити, що широкого практичного застосування як основні знайшли лише близько 20 з них. Forecasts of market size and sales volume are the foundation of industrial and financial planning market of the company. At present there are numerous (more than 100) number of methods and techniques of forecasting sales, which include the degree of objectivity and analyticity of the process, the general principle of action, the procedure to obtain the parameters of the forecasting model, scope and scientific objectivity. However, it should be noted that the wide applications as key found only about 20 of them.
Keywords: фінансове планування; ринкова діяльність; експертна оцінка; виробниче планування; financial planning of; market activity; peer review; production planning; кафедра маркетингу