Ліпінський, Кирило Андрійович2023-06-162023-06-162023Ліпінський, К. А. Технологія м'ясних паштетів з оздоровчо-профілактичними властивостями / К. А. Ліпінський, О. І. Гащук, О. Є. Москалюк / Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 18 травня 2023 року. – Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. – С. 298-299.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40835Перспективним науковим напрямком у харчових технологіях є розроблення інноваційних продуктів, в рецептурах яких є використання нетрадиційної сировини з метою отримання повноцінного виробу з оздоровчо-профілактичними властивостями. В якості компонентів розроблених м’ясних паштетів пропонується використовувати м'ясо та субпродукти свинини, клітковину з насіння кунжуту та насіння соняшника, цибулю, сіль, перець. A promising scientific direction in food technology is the development of innovative products, the recipes of which include the use of non-traditional raw materials in order to obtain a full-fledged product with health and preventive properties. As components of the developed meat pâtés, it is proposed to use meat and pork offal, fiber from sesame seeds and sunflower seeds, onions, salt, and pepper.otherм'ясні паштетим'ясосубпродукти свининиклітковина з насіння кунжутунасіння соняшникаmeat pastesmeatpork offalfiber from sesame seedssunflower seedsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівТехнологія м'ясних паштетів з оздоровчо-профілактичними властивостямиThesis