Дослідження амінокислотного складу біофортифікованого мінеральними елементами зерна вівса - Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2015)
Важливою умовою отримання сировини для виробництва оздоровчих продуктів на основі рослинних матеріалів з оптимальним вмістом мінеральних речовин є повне забезпечення рослин мікро- та макроелементним живленням, яке використовується рослинами для побудови свого організму та накопичення біокомпонентів. Метою роботи є отримання зернової сировини з підвищеним вмістом есенціальних мінеральних елементів як основи виробництва широкого спектру харчових продуктів для корегування раціонів населення України і запобігання виникненню та розвиткові аліментарних мікроелементов. An important condition for obtaining raw materials for health products based on plant materials with optimal mineral content is a complete software makroelementnym plants and micro power used by plants to build his body and the accumulation of bio-components. The aim is to obtain grain raw material with high content of essential mineral elements as the basis of the production of a wide range of food rations for adjustment of Ukraine's population and prevent the development of nutritional and microelementosis.
Keywords: оздоровчі продукти; зерна вівса; амінокислотний склад; health products; grains oats; amino acid composition; кафедра технології оздоровчих продуктів