Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаСімахіна, Галина Олександрівна2015-06-262015-06-262015Миколів, Т. І. Дослідження амінокислотного складу біофортифікованого мінеральними елементами зерна вівса / Т. І. Миколів, Г. О. Сімахіна // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 28-29 травня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – C. 52-53.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21433Важливою умовою отримання сировини для виробництва оздоровчих продуктів на основі рослинних матеріалів з оптимальним вмістом мінеральних речовин є повне забезпечення рослин мікро- та макроелементним живленням, яке використовується рослинами для побудови свого організму та накопичення біокомпонентів. Метою роботи є отримання зернової сировини з підвищеним вмістом есенціальних мінеральних елементів як основи виробництва широкого спектру харчових продуктів для корегування раціонів населення України і запобігання виникненню та розвиткові аліментарних мікроелементов. An important condition for obtaining raw materials for health products based on plant materials with optimal mineral content is a complete software makroelementnym plants and micro power used by plants to build his body and the accumulation of bio-components. The aim is to obtain grain raw material with high content of essential mineral elements as the basis of the production of a wide range of food rations for adjustment of Ukraine's population and prevent the development of nutritional and microelementosis.otherоздоровчі продуктизерна вівсаамінокислотний складhealth productsgrains oatsamino acid compositionкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження амінокислотного складу біофортифікованого мінеральними елементами зерна вівсаOther