Насіння льону як компонент для виробництва комбікормів - Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Ноздрюхіна (Козюля), Інна Володимирівна (My University, 2011)
В статті розглянуто можливість використання насіння льону для виробництва комбікормів. На основі проведених досліджень і виходячи з біохімічного складу,пропонується використовувати насіння льону і продукти його переробки, як білково-вуглеводні і ліпідно-білково-вуглеводні функціональні добавки в комбікормовому виробництві. An opportunity of flax seeds usage is considered in the article. On the basis of an undertaken research work and according to biochemical composition, the flax seeds, its derived products, such as proteic- carbohydrate and lipidic-proteic- carbohydrate functional additives are proposed to be used in mixed feed industry.
Keywords: насіння льону; комбікорм; білкові корми; жирокислотний склад; лляна олія; flax seeds; feedstuff; protein feed; fatty acid composition; flaxseed oil; кафедра технології зберігання і переробки зерна