Дорохович, Антонелла МиколаївнаПрилуцька, Ліна ПетрівнаБадрук, Вадим Володимирович2013-03-272013-03-272009Дорохович, А. М. Встановлення впливу екстракту чорного та зеленого чаю на піноутворювальну здатність цукрової білково-збивної маси / А. М. Дорохович, Л. П. Прилуцька, В. В. Бадрук // Наукові праці ОНАХТ. – 2009. – Т. 1, № 36. – С. 186–190.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7081У статті запропоновано виробництво білково-збивних тортів, тістечок та печива із застосуванням екстрактів чорного та зеленого чаю. Підібрані оптимальні рецептурні композиції для досягнення найкращої піноутворювальної здатності білково-збивного напівфабрикату та органолептичних показників готових виробів. Встановлено вплив температури на процес екстрагування та концентрації екстракту на піноутворювальну здатність. In this article is suggsted the production of albumen-whipped cakes and biscuits with the addition of extracts of black and green tea. Optimal recipe composition were selected for achievement the best foamforming ability of albumen-whipped semifabricate and the best figures of ready-made goods. The temperature influence on process of extraction and concentration of extract upon foamforming ability was determined.otherбілково-збивний напівфабрикатпіноутворювальна здатністьекстрагуванняпіноутвореннявідновленняalbumen-whipped cake mixfoamforming abilityextractionfoamrecoveryкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВстановлення впливу екстракту чорного та зеленого чаю на піноутворювальну здатність цукрової білково-збивної масиArticle