Ковбаса варена «Вілійська» (Патент на корисну модель № 112241) - Фурсік, Оксана Петрівна; Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович (My University, 2016)
Ковбаса варена включає яловичину жиловану другого сорту, свинину жиловану напівжирну, борошно пшеничне І сорту, допоміжну сировину (сіль, спеції), воду. Додатково містить м'ясо куряче червоне, шпик грудний, м'ясо птиці механічного обвалювання, меланж, гідратовану (1:20) білоквмісну харчову композицію (тваринний білок, рослинний білок, гуарова і ксантанова камеді, карбоксиметилцелюлоза, суха молочна сироватка, кремнезем). Boiled sausage includes second-class beef, semi-bold pork, first grade wheat flour, secondary raw materials (salt, spices), water. Additionally contains red chicken meat, lard, mechanically deboned poultry meat, melange, hydrated (1:20) food composition containing protein (animal protein, plant protein, guar and xanthan gums, carboxymethyl cellulose, whey powder, silica).
Keywords: варена ковбаса; м'ясо птиці; білоквмісна харчова композиція; шпик грудний; меланж; кремнезем; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів