Kiriyenko, SerhiyMukoid, Roman2024-08-072024-08-072024Kiriyenko, S. 2-furfural content in beer / S. Kiriyenko, R. Mukoid // Current challenges of science and education : proceedings of VI International scientific and practical conference, February 12-14, 2024. – MDPC Publishing, Berlin, Germany, 2024. – Pp. 116-121.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44311During the production of beer, there are defects associated with raw materials, incorrect management of the technological process, which subsequently leads to violations of the biological, physico-chemical and, in fact, organoleptic properties of beer. Therefore, research, detection and elimination of defects in brewing, which are formed as a result of oxidation and aging of beer, are relevant.При виробництві пива мають місце дефекти сировини, неправильне ведення технологічного процесу, що згодом призводить до порушення біологічних, фізико-хімічних і, власне, органолептичних властивостей пива. Тому дослідження, виявлення та усунення дефектів пивоваріння, які утворюються внаслідок окислення та старіння пива, є актуальними.enкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства2-furfuralbeerbeer oxidationspectrophotometry2-фурфуролпивоокислення пиваспектрофотометрія2-furfural content in beerThesishttps://orcid.org/0000-0002-3454-1484