Лабжинська, Маргарита ЮріївнаСупрун-Крестова, Олена ЮріївнаКорж, Тамара Володимирівна2020-04-282020-04-282019Лабжинська, М. Ю. Підбір оптимальної кількості відновника для каші миттєвого приготування / М. Ю. Лабжинська, О. Ю. Супрун-Крестова, Т. В. Корж // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 119-120978-966-612-230-1https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31063В роботі наведено результати визначення оптимального співвідношення між крупою та відновником для одержання готової страви з найкращими органолептичними показниками. Кількість відновника визначали виходячи із необхідності забезпечення певного рівня реологічних характеристик. В результаті проведених досліджень було визначено оптимальну концентрацію рідкої фази. Раціональне співвідношення екструдована композиційна суміш : вода складає 1:4,5. The results of determining the optimal ratio between cereals and reducing agents to produce a ready meal with the best organoleptic characteristics are presented in the paper. The amount of reducing agent was determined based on the need to provide a certain level of rheological characteristics. As a result of the conducted studies, the optimal concentration of the liquid phase was determined. The rational ratio of the extruded composite mixture: water is 1: 4,5.крупаcerealsекструдована композиційна сумішextruded compositionконсистенціяconsistencyорганолептичні показникиorganoleptic characteristicsкафедра технології зберігання і переробки зернакафедра екології та екоменеджментуПідбір оптимальної кількості відновника для каші миттєвого приготуванняThesis