Застосування вимог геродієтетики в технології печива функціонального призначення - Петренко, Микола Миколайович; Дорохович, Антонелла Миколаївна (My University, 2016)
Розглянуто модель ідеального харчового продукту у застосуванні до затяжного печива. Модель наведена у вигляді ієрархічного дерева, з розподілом на білки, жири та вуглеводи за хімічним складом, з вказанням співвідношенням, що рекомендовані нутріціологією для людей похилого віку. Запропонована оцінка харчових продуктів згідно з вимогами кваліметрії на прикладі затяжного печива.
Keywords: нутріціологія; геродієтика; кваліметрія; харчові продукти; хімічний склад; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; нутрициология; геродиетика; квалиметрия; пищевые продукты; химический состав; nutritsiologiya; herodetic; qualimetry; food; chemical composition