Подобій, Олена ВалеріївнаМірошников, Олег МиколайовичОлянська, Світлана Пантелеймонівна2012-10-292012-10-292009Подобій, О. В. Дослідження процесів гідратації цукрози з використанням ІЧ-спектроскопії / О. В. Подобій, О. М. Мірошников, С. П. Олянська // Наукові праці НУХТ. - 2009. - № 29. - С. 44-46.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3338Проведено спектроскопічні дослідження впливу добавок дипептидів на характер міжмолекулярних взаємодій у водних розчинах цукрози. Аналіз отриманих даних показав, що гідратація цукрози визначається водневими зв’язками, іон-дипольними та гідрофобними взаємодіями.otherспектроскопіяспектроскопияspectroscopyцукрозагідратаціяструктураконформаціясахарозагидратациякафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівконформацияsucrosehydratationstructureconformationкафедра технології цукру і підготовки водиДослідження процесів гідратації цукрози з використанням ІЧ-спектроскопіїArticle