Чагайда, Андрій ОлеговичКоваль, Ольга ВолодимирівнаБілик, Олена Анатоліївна2013-12-162013-12-162013Чагайда, А. О. Інновації в технології вакуумної перегонки / А. О. Чагайда, О. В. Коваль, О. А. Білик // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : матеріали ІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 11 вересня 2013 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2013. – С. 29-30.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12120Обмежені об’єми бродильних апаратів призводять до розроблення раціональних технологій для зменшення собівартості продуктів бродіння. Перспективним напрямком розвитку бродильних технологій є стабілізація осмотичних тисків в культуральних середовищах. Одна з можливостей такої стабілізації є суміщення процесів бродіння і перегонки за рахунок вакуумування середовищ, що зменшить витрати на обладнання тобто додаткові бродильні апарати. Limited amounts of fermenters lead to the development of sustainable technologies to reduce the cost of fermentation products. Promising direction of development of fermentation technology is the stabilization of osmotic pressure in the culture media. One possibility is to combine such stabilization processes of fermentation and distillation by vacuum environments will reduce the cost of equipment has more fermenters.uk-UKбродіннябродильний апаратдіоксид вуглецюгомогенізаціястабілізаціяfermentationfermentercarbon dioxidehomogenisationsettlingкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівІнновації в технології вакуумної перегонкиThesis