Домарецький, Віталій АфанасійовичБілько, Марина ВолодимирівнаДобоній, Інна ВасилівнаКуц, Анатолій МихайловичКурінна, Інна Анатоліївна2014-02-272014-02-272010Патент UA 55132 Україна, МКП (2009) С12G 1/00. Спосіб виробництва ароматичного настою / Домарецький В. А., Білько М. В., Добоній І. В., Куц А. М., Курінна І. А. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 2010 05366 ; заявл. 30. 04. 2010 ; опубл.10.12. 2010, Бюл. № 23, 2010 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12840Спосіб виробництва ароматичного настою включає екстракцію подрібненої пряно-ароматичної сировини, який відрізняється тим, що екстракцію проводять водно-спиртовим розчином концентрацією 40 % об. , протягом 3-5 діб, а потім про екстраговану сировини заливають винно-спиртовим розчином концентрацією 25 % об. і екстрагують протягом 1-2 діб. Такий спосіб ароматичного настою забезпечує підвищену біологічну цінність настою та зменшує час на екстрагування. The method of manufacturing of aromatic infusion includes extraction of crushed aromatic raw materials, which is characterized in extraction is carried out of the water and alcohol solution concentration of 40%. during 3-5 days and then extracted raw pour wine and alcoholic solution concentration of 25% vol. and extracted for 1-2 days. This method of aromatic infusion provides increasing of biological value infusion and reduces time of extraction.otherвітамін Стерпенові спиртиекстрагуванняпряно-ароматична сировинабіологічно активні речовинифенольні речовиниvitamin Cterpene alcoholsextractionspicy and aromatic raw materialsbiologically active substancesphenolics substancesкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваСпосіб виробництва ароматичного настою (Патент на корисну модель № 55132)Other