Флікер-шумова спектроскопія для системи управління технологічними комплексами - Місюра, Максим Дмитрович (My University, 2015)
Сутність флікер-шумової спектроскопії підходу полягає в приданні інформаційної значущості нерегулярно аналізованих сигналів - сплесків, стрибкам, зламів похідних різних порядків на кожному просторовому, тимчасовому або енергетичному рівнях ієрархічної організації досліджуваних систем. The essence of flicker noise spectroscopy approach is the importance attached to information regularly analyzed signals - bursts, jumps, breaks derivatives of different orders for each spatial, temporal or energy levels of the hierarchical organization of the systems.
Keywords: кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; системи управління; технологічні комплекси; флікер-шумова спектроскопія; management system; technological complexes; flicker noise spectroscopy