Замкнені контури енергокористування в харчових технологіях - Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Семенов, Олександр Михайлович (My University, 2013)
Наведено інформацію щодо доцільності створення локальних замкнених контурів енергокористування, визначено необхідні і достатні умови їх існування. Складено перелік складових схем енергетичних трансформацій на основі замкнених локальних енергетичних контурів. Представлено схеми реалізації систем з рекуперацією і регенерацією енергетичних потоків.
Keywords: енергія; контур; теплота; накопичувач; energy; storage; circuit; heat; энергия; контур; теплота; накопитель; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій