Арсеньєва, Лариса ЮріївнаГерасименко, Лариса ОлександрівнаДерев'янко, Людмила ПетрівнаАнтонюк, Марія МиколаївнаХіврич, Борис Іванович2013-02-152013-02-152005Деклараційний патент на корисну модель № 4512 А Україна, МПК7 А21 D 8/02. Пшеничний хліб функціонального призначення / Л. Ю. Арсеньєва, Л. П. Дерев‘янко, Б. І. Хіврич, М. М. Антонюк, Л. О. Герасименко. - № 20040503811 ; заявл. 20.05.2004 ; опубл. 17.01.2005, Бюл. № 1, 2005 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6333Пшеничний хліб функціонального призначення, що містить борошно, дріжджі, сіль, воду та органічний носій йоду, який відрізняється тим, що як носій йоду використовують сухий концентрат еламіну та додатково вносять солод сої, збагачений селеном, у такому співвідношенні компонентів (кг): борошно 99,0-99,5 дріжджі 1,0-1,5 сіль 1,3-1,5 солод сої з селеном 0,5-1,0 сухий концентрат еламіну 0,013-0,019 вода 50,3-50,4. Wheat bread functionality containing flour, yeast, salt, water and organic carrier of iodine, which is characterized by the fact that as a carrier of iodine using dry concentrate Elamin and additionally make malt soy, enriched with selenium, in a ratio of components (kg): flour 99 ,0-99, 5 yeast salt 1.0-1.5 1.3-1.5 soybean malt with selenium 0.5-1.0 dry concentrate Elamin 0,013-0,019 water 50,3-50,4.uk-UKпшеничний хліб функціонального призначенняносій йодуеламінсолод соїfunctional wheat breadiodine carrierelaminsoy maltкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра експертизи харчових продуктівПшеничний хліб функціонального призначенняOther