Рубанка, Катерина ВолодимирівнаТерлецька, Віта АльбертівнаБобель (Зінченко), Інна Миколаївна2014-11-072014-11-072014Рубанка, К. В. Полікомпонентна суміш на основі чаю як добавка до харчових продуктів / К. В. Рубанка, В. А. Терлецька, І. М. Зінченко // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2014. – Вип. 46, Т. 2. – С. 69–72.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18090Показано доцільність використання сухих екстрактів рослинної сировини у харчовій промисловості як джерела біологічно активних речовин. Представлена технологія виробництва полікомпонентної суміші на основі чаю, яка збалансована за вмістом вітамінів та мінеральних речовин. Досліджено хімічний склад, вміст токсичних елементів та мікробіологічну чистоту розробленої полікомпонентної суміші на основі чаю. In the study has been shown the feasibility of using dry extracts of plant material in the food industry as a source of biologically active substances. The technology of multicomponent mixtures based on tea is balanced with vitamins and minerals has been presented. The chemical composition, the content of toxic elements and microbiological purity of the developed multicomponent mixtures based on tea have been researched.uk-UKбіологічно активні речовинимакроелементичайекстрактивні речовиниполікомпонентна сумішbiologically active substancesmacroelementsteaextractivesmulticomponent mixtureкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПолікомпонентна суміш на основі чаю як добавка до харчових продуктівArticle