Siderova, AnastasiiaHarkusha, Olena O.2020-06-042020-06-042020Siderova, A. Recent advances in nutrition science / A. Siderova, O. Harkusha // Youth scientific achievements to the 21st century nutrition problem solution : book of abstract International scientific conference of young scientist and students, 2–3 April 2020. – Kyiv : NUFT, 2020. – Part 3. – P. 568.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31167In today’s rapid pace of life the issue of daily nutrition is very relevant. Healthy diet is essential to prevent such diseases as type 1 or 2 diabetes, cardiovascular diseases, osteoporosis and bone fractures, dental diseases, cancer, obesity, etc. It is also number one requirement in complex treatment. This study provides the analysis of the recent advances in nutrition science developed by foreign scientists for people with diseases. У сьогоднішньому швидкому темпі життя питання щоденного харчування є дуже актуальним. Здорове харчування має важливе значення для запобігання таких захворювань, як діабет 1 або 2 типу, серцево-судинні захворювання, остеопороз та переломи кісток, стоматологічні захворювання, рак, ожиріння тощо. Це також вимога номер один у комплексному лікуванні. Це дослідження дає аналіз останніх досягнень науки про харчування, розроблених іноземними вченими для людей із захворюваннями.enфенілкетонуріякафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікаціїmedical nutritiondevelopment of daily nutritiondiabeteschronic gastritisgastric ulcerphenylketonuriaрозроблення щоденного харчуваннялікувальне харчуваннядіабетхронічний гастритвиразка шлункаRecent advances in nutrition scienceThesis