Євтушенко, Ольга Володимирівна2018-07-042018-07-042018Євтушенко, О. В. Інтелектуалізація інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці на харчовому підприємстві / О. В. Євтушенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2018. - Том. 24, № 3. – С. 100–112.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27870Запропоновано інтелектуалізацію інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці харчового підприємства на основі системи підтримки прийняття рішень. Поставлена задача вирішена шляхом впровадження в інтелектуальну інформаційно-аналітичну систему управління охороною праці елементу інтелектуалізації, у яку входить модель інтелектуального агента, що описується параметрами шкідливих і небезпечних факторів і використанням субмоделі поведінки та прийняття рішення посадовими особами. The intellectualization of the information and analytical labor protection management system at the food enterprise based on decision support system is proposed. The task is solved by introducing an element of intellectualization, which includes the model of the intellectual agent, into the information and analytical labor protection management system, which is described by the parameters of harmful and dangerous factors and the use of behavior and decision-making submodels by officials.кафедра екології та екоменеджментуохорона працібезпека працівиробничий травматизмуправління охороною праціхарчове підприємствоlabor protectionlabor safetyoccupational injurieslabor protection managementfood enterpriseІнтелектуалізація інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці на харчовому підприємствіArticle