Підвищення працездатності трубопровідної арматури в технологічних процесах - Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович (My University, 2016)
Актуальним на сьогоднішній день є завдання підвищення працездатності електро пневматичного приводу запірно-регулюючої трубопровідної арматури з метою досягнення експлуатаційних характеристик при змін-них температурних показниках навколишнього середовища, особливо в період запуску агрегатів після тривалої зупинки, швидкого переналагоджування технологічного циклу роботи запірно-регулюючої трубопровідної ар-матури, зменшення кількості відмов елементів запірно-регулюючої трубопровідної арматури (ЗРТА). Об'єк-том дослідження є конструкційні та технологічні параметри робочих органів ЗРТА з електропневмоприводомслідкуючого типу, що працює в широкому діапазоні температур навколишнього середовища.В роботі постав-лено за мету -підвищення надійності ЗРТА на етапі компонування з приводом, шляхом створення моделей, які визначають оптимальне поєднання вихідних конструктивних параметрів і зусиль герметизації, забезпечують задані норми герметичності, міцність і ресурс. Для вирішення поставлених завдань в роботі: проведеноаналіз контрукційних і експлуатаційних характеристик запірно-регулюючої трубопровідної арматури; досліджено особливості роботи запірно-регулюючої трубопровідної арматури в умовах експлуатації на підприємствах цукрового виробництва і виділеновимоги, що пред'являються до електропневмоприводу в складі ЗРТА, та його навантажувальним характеристикам.Сучасні апаратні засоби і математичне забезпечення ЕОМ дозволяють розв'язувати системи нелінійних диференціальних рівнянь, найбільш точно описувати процеси в системах пне-вмоавтоматики, отримувати необхідні статичні та динамічні характеристики. Це дозволяє скоротити час проектування і доведення елементів запірно-регулюючої арматури з електропневмоприводом, а також забез-печити раціональний вибір параметрів і необхідну якість перехідних процесів.Relevant today is the task of improving efficiency electro pneumatic actuator valves and pipe fittings to achieve op-erational performance under changing temperature environment, especially during startup of units after a long stop, fast readjust the technological cycle of valves and pipe fittings, reduce failures of valves and pipe fittings. Object is structural and technological parameters of working bodies of valves and pipe fittings electro pneumatic trailing type, operating in a wide range of ambient temperatures. The work set the goal -improving the safety valves and pipe fittings during layout driven by creating models that determine the optimal combination of initial design parameters and effort sealing ensures the standards of integrity, strength and resource. To address the problems at work: analysis construc-tion and performance valves and pipe fittings; The features of valves and valves in operation at the enterprises of sugar production and allocate requirements toelectro pneumatic composed of valves and pipe fittings, and its load character-istics. Modern hardware and software of computers allow to solve a system of nonlinear differential equations that most accurately describe processes in pneumatic systems, obtain the necessary static and dynamic characteristics. This re-duces the design time and bring elements of the valves of electro pneumatic and ensure rational choice of parameters and the required quality of transients.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; проектування; запірно-регулююча; трубопровідна; арматура; електропневматика; design; locking-regulating; valves; fittings; electro pneumatic