Мирончук, Валерій ГригоровичЛементар, Святослав ЮрійовичЄщенко, Оксана Анатоліївна2012-06-122012-06-122012Мирончук, В. Г. Вплив характеристик затравки на ефективніть кристалізації фруктози / В. Г. Мирончук, О. А. Єщенко, С. Ю. Лементар // Цукор України. – 2012. - № 2(74). - С. 26–28.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1333Наведено результати досліджень щодо визначення впливу гранулометричних та кількісних параметрів кристалічної затравки на швидкість процесу кристалізації фруктози та її якість. Встановлено, що використання однорідних дрібнодисперсних кристалів затравки істотно зменшує час кристалізації фруктози з високофруктозних сиропів різного ступеня чистоти та підвищує якість кінцевого продукту.The results of studies to determine the impact of granular and quantitative parameters of the crystal seed to speed the process of crystallization of fructose and its quality. Found that the use of homogeneous fine seed crystals significantly reduces the time of crystallization of fructose from high-fructose syrups of different degree of purity and enhances the quality of the final product.uk-UKфруктозазатравкамасова швидкість кристалізаціїрозмір кристалівчистота високофруктозного сиропукафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняfructoseseedmass rate of crystallizationcrystal sizepurity high-fructose syrupВплив характеристик затравки на ефективніть кристалізації фруктози