Соцька, Анастасія МихайлівнаСаєнко, Софія АндріївнаКохан, Олена Олександрівна2025-01-152024Соцька, А. Перспективи удосконалення технології донатів підвищеної харчової цінності /А. Соцька, С. Саєнко, О. Кохан // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11-12 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч.1. – С. 133https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46449Наведено характеристику борошняного виробу донату. Запропоновано шляхи покращення його харчової цінності за рахунок часткової заміни пшеничного борошна борошном з бобових культур, а виготовлення начинки проводити на основі пюре з ягід кизилу.The flour product donat is characterized. Ways of improving its nutritional value are proposed by partially replacing wheat flour with flour from legumes, and making the filling based on dogwood berry puree.ukдонатначинкакизилкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівхарчова цінністьdonutfillingdogwood berrynutritional valueПерспективи удосконалення технології донатів підвищеної харчової цінностіThesishttps://orcid.org/0000-0003-4582-0814