Накопичення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці - Федоренченко, Лідія Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Королюк, Тамара Андріївна; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2004)
Досліджено вплив температурних режимів на утворення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці. Експериментально доведено, що замочування та пророщування зерна сприяють значному розщепленню фітину. Встановлено, що витримування пророщеного зерна при температурі 50 ˚С протягом 20 хв з подальшою пастеризацією дає змогу зменшити вміст фітину на 95,4 %. Щадні температурні режими пастеризації практично не впливають на вміст інозиту в зерні. The effect of temperature conditions on the formation of inositol during the germination of wheat. Experimentally proved that soaking and sprouting grains contribute significantly to the splitting of phytin. Established that exposure sprouted grains at 50 ˚ C for 20 min, followed by pasteurization and can reduce the content of phytin at 95.4%. Gentle pasteurization temperatures virtually no effect on inositol content in the grain.
Keywords: гідроліз; температурні режими; інозит; фітинова кислота; фітин; зернова сировина; grain raw material; hydrolysis temperature regimes; inositol; phytic acid; phytin; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів