Федоренченко, Лідія ОлексіївнаБажай-Жежерун, Світлана АндріївнаКоролюк, Тамара АндріївнаРомановська, Тетяна Іванівна2013-12-172013-12-172004Накопичення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці / Л. О. Федоренченко, С. А. Бажай, Т. А. Королюк, Т. І. Романовська // Харчова промисловість. – К.: НУХТ. – 2004. – С. 37–39.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12225Досліджено вплив температурних режимів на утворення інозиту в процесі пророщування зерна пшениці. Експериментально доведено, що замочування та пророщування зерна сприяють значному розщепленню фітину. Встановлено, що витримування пророщеного зерна при температурі 50 ˚С протягом 20 хв з подальшою пастеризацією дає змогу зменшити вміст фітину на 95,4 %. Щадні температурні режими пастеризації практично не впливають на вміст інозиту в зерні. The effect of temperature conditions on the formation of inositol during the germination of wheat. Experimentally proved that soaking and sprouting grains contribute significantly to the splitting of phytin. Established that exposure sprouted grains at 50 ˚ C for 20 min, followed by pasteurization and can reduce the content of phytin at 95.4%. Gentle pasteurization temperatures virtually no effect on inositol content in the grain.otherгідролізтемпературні режимиінозитфітинова кислотафітинзернова сировинаgrain raw materialhydrolysis temperature regimesinositolphytic acidphytinкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівНакопичення інозиту в процесі пророщування зерна пшениціArticle