Дослідження відновлення сухих концентратів в молочної сироватки ультразвуковим обробленням - Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Маринін, Андрій Іванович (My University, 2015)
Сухі концентрати з молочної сироватки широко використовуються як збагачувач в різних галузях харчової промисловості, а також для відгодовування сільськогосподарських тварин. Згідно із діючими нормативними документами, індекс розчинності сухої сироватки та білкових концентратів коливається від 0,3 до 3,2 см3 сирого осаду залежно від виду та способу сушіння. Важливим технологічним етапом використання сухих концентратів із молочної сироватки є процес їх розчинення у воді, оскільки від його повноти та інтенсивності залежать якість, властивості, вихід готового продукту, енергота ресурсовитрати. Dry whey concentrates on widely used Enrichment in different sectors of the food industry and for fattening livestock. Under the existing regulations, solubility index and dry whey protein concentrates ranged from 0.3 to 3.2 cm3 raw sludge depending on the type and method of drying. Major technological step using a dry whey concentrate is the process of dissolving in water because of its completeness and intensity depend on the quality properties of the finished product output, enerhota resursovytraty.
Keywords: сухі концентрати; ультразвукове оброблення; концентрати; dried and concentrated; ultrasonic treatment; concentrates; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра технології молока і молочних продуктів