Розробка технології ферментованих напоїв на основі меду - Прибильський, Віталій Леонідович; Наливайко, Клавдія Федорівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола Васильович (My University, 2010)
Пропонується розроблення технології трьох груп кодових ферментованих напоїв: безалкогольних, слабоалкогольних та алкогольних. За зовнішнім виглядом напої поділяють на прозорі і замутнені; за способом оброблення безалкогольні та слабоалкогольні напої поділяють на фільтровані (сепаровані) і нефільтровaні (несепаровані), фільтровані (сепаровані) — на пастеризовані та непастеризовані, нефільтровані (несепаровані) — на освітлені та неосвітлені. A developing technology of three groups of code fermented beverages: soft, soft and alcoholic. In appearance beverages are divided into transparent and turbidity, by way of handling non-alcoholic and alcoholic beverages are divided into filter (separated) and filtrovani (neseparovani), filtered (separated) - on pasteurized or-zneplidneni and unpasteurized, unfiltered (neseparovani) - the highlight and illuminated.
Keywords: ферментовані напої; fermented beverages; мед; технологія; дріжджі; honey; technology; yeast; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства