Визначення фосфоліпідів та білку у ліпідному екстракті, отриманому з спиртового розчину фолікулярних яєць курей - Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович (My University, 2014)
Відомо, що лецитин є важливою сировиною у харчовій, косметологічній промисловості та медицині. Найбільшим попитом користується соєвий лецитин, який має низьку комерційну ціну. Але його біологічні властивості значно нижчі, ніж у лецитині, отриманому з курячих яєць, який має високі біологічно-активні характеристики, проте є дорогим харчовим продуктом. It is known that lecithin is an important raw material in the food, cosmetic industry and medicine. The biggest demand is soy lecithin, which has low commercial cost. But its biological properties are much lower than in lecithin derived from eggs that have high biologically active properties, but is expensive food.
Keywords: ліпідний екстракт; спиртовий розчин; лецитин; косметологічна промисловість; lipid extract; alcohol solution; lecithin; cosmetic industry; кафедра харчової хімії; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів