Бондарєва, ВікторіяМанк, Валерій ВеніаміновичМірошников, Олег Миколайович2014-12-252014-12-252014Бондарева, В. Визначення фосфоліпідів та білку у ліпідному екстракті, отриманому з спиртового розчину фолікулярних яєць курей / Вікторія Бондарева, Валерій Манк, Олег Мірошников // Актуальні проблеми хімії та хімічної технології : всеукраїнська науково-практична конференція, 20–21 листопада 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 294-295.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19329Відомо, що лецитин є важливою сировиною у харчовій, косметологічній промисловості та медицині. Найбільшим попитом користується соєвий лецитин, який має низьку комерційну ціну. Але його біологічні властивості значно нижчі, ніж у лецитині, отриманому з курячих яєць, який має високі біологічно-активні характеристики, проте є дорогим харчовим продуктом. It is known that lecithin is an important raw material in the food, cosmetic industry and medicine. The biggest demand is soy lecithin, which has low commercial cost. But its biological properties are much lower than in lecithin derived from eggs that have high biologically active properties, but is expensive food.uk-UKліпідний екстрактспиртовий розчинлецитинкосметологічна промисловістьlipid extractalcohol solutionlecithincosmetic industryкафедра харчової хіміїкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівВизначення фосфоліпідів та білку у ліпідному екстракті, отриманому з спиртового розчину фолікулярних яєць курейOther