Застосування інтелектуальних систем обробки інформації, як засіб розв’язку проблем управління сучасним підприємством - Грама, Михайло Петрович (My University, 2023)
Випарні станції призначені для випарювання дифузійного соку до заданого значення вмісту сухих речовин при визначеній продуктивності цукрового заводу. Також випарна станція забезпечує вторинними соковими парами теплообмінну апаратуру цукрового заводу та котельну установку конденсатом для живлення котлів, а завод – аміачною водою для технологічних потреб. Для випарювання соку використовується 5-ти корпусна випарна установка, яка дозволяє послідовно багаторазово використовувати пару, яка поступає на перший корпус.

Evaporator plants are designed for evaporation of diffusion juice to a given value of dry substance content at determined sugar plant productivity. Since the evaporation process is uninterrupted, and the amount of juice that comes in and extraction of juice vapor varies over time. Maintaining the optimal operating mode of the evaporator plant is possible only in case of the automatic control of the evaporation process. When comparing, we can see that use of a fuzzy regulator in a significant decrease in the amplitude of the oscillation and a shorter transition process time.
Keywords: інтелектуальний; аналіз даних; PowerBI; intelligent; data analysis; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки