Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаТуркова, Тетяна Миколаївна2014-04-152014-04-152013Осьмак, Т. Г. Удосконалення технології морозива з фруктозою / Т. Г. Осьмак, Т. М. Туркова // Ukrainian Food Journal. – 2013. – Т. 2, №. 2. – С.180-185https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13963Розроблено технологію морозива-щербет «Барбариска» з натуральним цукрозамінником (фруктозою) та біологічно повноцінними рослинними інгредієнтами (пюре груші і барбарису). Встановлено, що повна заміна цукру на фруктозу у складі морозива-щербет дозволить зменшити калорійність продукту, а введення біологічно-повноцінних інгредієнтів забезпечить отримання продукти з привабливими споживчими характеристиками та з покращеним вітамінним складом. The technology of ice cream sherbet "Barbaryska" with a natural sweetener (fructose) and biologically valuable herbal ingredients (mashed pears and barberry). Established that a complete replacement of sugar with fructose as part of an ice cream sherbet will reduce calorie product, and the introduction of bio-high-grade ingredients provide obtaining products with attractive consumer characteristics and improved vitamin content.otherморозивоice-creamтехнологіяtechnologyцукрозамінникиsweetenersфруктозаfructoseкафедра технології молока і молочних продуктівУдосконалення технології морозива з фруктозоюArticle