Удосконалення технології морозива з фруктозою - Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Туркова, Тетяна Миколаївна (My University, 2013)
Розроблено технологію морозива-щербет «Барбариска» з натуральним цукрозамінником (фруктозою) та біологічно повноцінними рослинними інгредієнтами (пюре груші і барбарису). Встановлено, що повна заміна цукру на фруктозу у складі морозива-щербет дозволить зменшити калорійність продукту, а введення біологічно-повноцінних інгредієнтів забезпечить отримання продукти з привабливими споживчими характеристиками та з покращеним вітамінним складом. The technology of ice cream sherbet "Barbaryska" with a natural sweetener (fructose) and biologically valuable herbal ingredients (mashed pears and barberry). Established that a complete replacement of sugar with fructose as part of an ice cream sherbet will reduce calorie product, and the introduction of bio-high-grade ingredients provide obtaining products with attractive consumer characteristics and improved vitamin content.
Keywords: морозиво; ice-cream; технологія; technology; цукрозамінники; sweeteners; фруктоза; fructose; кафедра технології молока і молочних продуктів