Вивчення структурно-механічних властивостей вершкових кремів пониженої жирності - Звягінцева-Семенець, Юлія Петрівна; Денисюк, Анастасія Володимирівна; Кобилінська, Олена Валеріївна (My University, 2017)
Реологічні показники вершкових кремів визначали з використанням ротаційного віскозиметра Reotest 2. Гідроколоїдами, що створюють структуру кремів були желатин, альгінат натрію та каррагенан. Встановлено, що альгінат натрію утворює найбільш структуровану емульсійно-пінну структуру, що здатна втримувати задані навантаження порівняно з системами на желатині і каррагенані. Rheological parameters of butter creams were determined using a rotary viscometer Reotest 2. The hydrocolloids forming the structure of the creams were gelatin, sodium alginate and carrageenan. It has been established that sodium alginate forms the most structured emulsion-foam structure that can hold the given load compared to systems on gelatin and carrageenan.
Keywords: вершковий крем; каррагінан; альгінат натрію; желатин; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів