Вакуум-апарат для уварювання цукрового утфелю (Патент на корисну модель № 65939) - Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна (My University, 2011)
Корисна модель відноситься до цукрової промисловості, а саме – до процесу уварювання утфелю. Вакуум-апарат містить вертикальний циліндричний корпус, підвісну нагрівну камеру з центральним опускним каналом, циркулятор для перемішування та циркуляції кристаломаси. Згідно корисної моделі пристрій для введення цукрового розчину виконано у вигляді корпусу конусоподібної форми з колектором для розчину, та чашеподібних розподільників, які розташовані по зовнішньому краю конусоподібного корпусу з тангенційним напрямом виходу розчину.

The utility model relates to the sugar industry - namely the process of boiling restorative sugar solution. Vacuum pan includes a vertical cylindrical body, suspended heating chamber with a central standpipe channel circulator for mixing and circulation restorative sugar solution. According to the utility model device to enter the sugar solution is made in a conical shell with a collector for a solution, and distributors are located on the outer edge of the cone-shaped body with a tangential direction of the exit solution.
Keywords: вакуум-апарат; утфель; кристалізація; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; vacuum pan; crystallization; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки