Формування кластерів в українській виноробній промисловості - Руднєва, Марина Григорівна (My University, 2009)
Проаналізовано особливості формування виноробних кластерів в українських реаліях. Виділено Одеський та Кримський кластери. Території Миколаївської, Херсонської, Закарпатської та Донецької областей охарактеризовано, як перспективні.
Keywords: виноградарсько-виноробний кластер; viticulture and winemaking cluster; кафедра туристичного та готельного бізнесу