Синтез оптимальних регуляторів для динамічного об’єкта другого порядку - Гончаренко, Борис Миколайович; Лобок, Олексій Петрович (My University, 2008)
Розглянуті задачі аналітичного конструювання оптимальних регуляторів для об’єкта другого порядку на скінченому часовому проміжку з заданими детермінованими збуреннями при інтегральному квадратичному критерії якості. Досліджена залежність критерію якості від його вагових множників та від параметрів моделі об’єкта. The problems of the analytical design of optimal regulators for the object of the second order in finite time interval with given deterministic disturbances during integral quadratic quality criteria. Dependence of quality criteria of its weight factors and the parameters of the model object.
Keywords: оптимальний регулятор; зворотний зв’язок; лінійна динамічна система; принцип максимуму Понтрягіна; функція Гамільтона; інтегральний квадратичний функціонал; матричне рівняння типу Ріккаті; optimal control; feedback; linear dynamic system; pontryagin maximum principle; Hamiltonian; integral quadratic functional matrix equation of Riccati; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка