Дослідження термопружного стану напівплощини з отвором - Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна; Лисенко, Валентин В. (My University, 2005)
У роботі за допомогою модифікованого методу крайових елементів представлений розвязок задачі незв'язаної теорії термопружності про тиск теплоізольованого штампу в півплощину з отвором, на межі якого задані нелінійні температурні умови. Досліджені напруження, що виникають в півплощині під дією нестаціонарної температури.
Keywords: метод крайових елементів; півплощина; термопружність; штамп; отвір; нелінійні температурні умови; напруження; штамп; half-plane; thermoelasticity; stamp; aperture; nonlinear temperature terms; stresses; кафедра економіки праці та менеджменту