Дослідження мікроструктури суспензій порошків із моркви та вивчення впливу добавки на водну фазу збагаченого вершкового масла - Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна (My University, 2011)
У статті наведено результати досліджень мікроструктури суспензій порошків із моркви кріогенного та холодного розпилювального сушіння. Показано переваги використання порошку холодного розпилювального сушіння при виробництві збагаченого вершкового масла. Досліджено зміни дисперсності та форми зв’язків вологи водної фази у збагаченому маслі при зберіганні. The results of studies of the microstructure of suspensions of carrot powder and cold cryogenic spray drying. Priorities established using cold powder spray drying production of enriched butter. The changes in the form of dispersion relations and the redistribution of moisture-rich aqueous phase oil during storage.
Keywords: порошок із моркви; збагачене вершкове масло; дисперсність; форми зв’язків вологи; порошок моркови; carrot powder; enrichment butter; dispersion; forms of bond moisture; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології молока і молочних продуктів