Liavynets, HeorhiiIshchenko, TatianaHavrysh, AndreyNiemirich, OleksandraArsenieva, LarisaDovgun, Irina2015-09-292015-09-292015Finely dispersed spicy-aromatic and carotene containing raw materials as surfactants for oil in water emulsion / G. Liavynets, T. Ishchenko, A. Havrysh, O. Nemirich, L. Arsenieva, I. Dovgun // Ukrainian Journal of Food Science. – К.: HUFT, 2015. - Vol. 3, Is. 1. – Р. 60-69.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21649Stabilizing properties of the finely dispersed powders of spicy-aromatic and carotene containing raw materials in the oil in water emulsion are studied. The dependence of the rheological properties of sauces on the concentration of phyto- and oil carotene containing semi-finished product (PhOCSP) is investigated. The forms of moisture linking in sauces of the emulsion type with optimal dosage of PhOCSP are determined by the thermogravimetric method.en-USemulsionемульсіяэмульсияthermogravimetryтермогравіметріятермогравиметрияpolysaccharideполісахаридполисахаридsurfactantsповерхнево-активні речовиниповерхностно-активные веществакафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра експертизи харчових продуктівкафедра іноземних мов професійного спрямуваннякафедра готельно-ресторанної справиFinely dispersed spicy-aromatic and carotene containing raw materials as surfactants for oil in water emulsionArticle