Організація виробництва паливного етанолу в агропромисловому комплексі України (Частина 1) - Іванов, Сергій Віталійович; Шиян, Петро Леонідович (My University, 2013)
Організація виробництва паливного біоетанолу є для України перспективним напрямом для зменшення енергетичної залежності від постачальників нафти та природного газу. В Національному університеті харчових технологій розроблені енергозберігаюча технологія та обладнання для виробництва паливного етанолу безпосередньо з цукрового буряку та напівпродуктів цукрового виробництва. Organization of production of fuel bioethanol is for Ukraine perspective direction for reduction of power dependence on the suppliers of oil and natural gas. In the National university of food technologies energy-saving technology and equipment are worked out for the production of fuel ethanol directly from a sugar beet and intermediate product of saccharine production.
Keywords: біоетанол; біоконверсія; дифузійний сік; меляса; напівпродукти цукрового виробництва; bioethanol; bioconversion; diffusive juice; molasses; intermediate product of saccharine production; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра експертизи харчових продуктів