Спосіб очищення овочевого соку (Патент на винахід № 93784) - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2011)
Спосіб очищення овочевого соку, що передбачає вилучення пектинових речовин, який відрізняється тим, що вилучення пектинових речовин проводять шляхом адсорбційного очищення соку природним вуглецевовмісним мінералом шунгітом в кількості 2,44-4,76 мас.% при тривалості обробки соку протягом 20-30 хв. Method of purification of vegetable juice, which involves extracting pectin, characterized in that the pectin extraction is carried out by adsorption juice purification vuhletsevovmisnym natural mineral Shung in the number of 2,44-4,76 wt.% For the duration of processing juice for 20-30 minutes.
Keywords: сік; адсорбція; шунгіт; пектини; juice; adsorption; shungite; pectin; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв