Анаеробний активний мул – стимулятор росту рослин - Бублієнко, Наталія Олександрівна; Семенова, Олена Іванівна; Сулейко, Тетяна Леонідівна (My University, 2007)
Описано, що для очищення концентрованих стічних вод використовують метанову ферментацію. У процесі очищення накопичується велика кількість анаеробного активного мулу, який збагачений біологічно активними речовинами. Наведені переваги застосування анаеробного активного мулу як стимулятора росту рослин. Показані дані, що підтверджують позитивний вплив мулу на інтенсивність росту рослин. It is described that methane fermentation is used for the purification of concentrated waste water. In the process of cleaning, a large amount of anaerobic active sludge is accumulated, which is enriched with biologically active substances. The advantages of using anaerobic active sludge as a growth stimulator of plants are given. The data confirming the positive influence of silt on the intensity of plant growth are shown.
Keywords: біотрансформація; метанова ферментація; активний мул; рослини; biotransformation; methane fermentation; active sludge; stimulation; plants; кафедра екології та екоменеджменту