Сорбційне очищення води у лікеро-горілчаному виробництві - Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2015)
Проведено порівняння основних методів, які використовуються для очищення води від органічних домішок у лікеро-горілчаному виробництві: гранульованим активним вугіллям, сорбцією на іонообмінних матеріалах, методом зворотного осмосу. Визначено основні методи за якими у лікеро-горілчаному виробництві визначають сорбційну здатність активного вугілля, показано переваги та недоліки стандартизованих методів. A comparison of the basic methods used for water purification from organic impurities in the distillery production is made: granular activated carbon, sorption on ion exchange materials, reverse osmosis. The basic methods of determining the sorption ability of activated carbon in the distillery are determined, advantages and disadvantages of standardized methods are shown.
Keywords: сорбційне очищення води; лікеро-горілчане виробництво; sorption water purification; distillery production; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства