Агрегативна стійкість високомолекулярних сполук дифузійного соку - Олянська, Світлана Пантелеймонівна (My University, 2000)
Досліджено в’язкість водних розчинів колоїдно-диспергованих високомолекулярних сполук (таких, як альбумін, пептидів–Glycyl-L-Leicine, Glycyl-L-Tryptophane), а також пектинових речовин і дифузійного соку в процесі попередньої дефекації. Дослідження показали, що прогресивне оброблення дифузійного соку на попередній дефекації лугом зумовлює зміну нативної конформації біополімерів дифузійного соку. Виявлено декілька точок мінімальної в’язкості в процесі оброблення соку на попередній дефекації. The viscosity of aqueous solytions colloidal dispersed high-molecular compounds (such as albymin, dipeptides–Glycyl-L-Leicine, Glycyl-L-Tryptophane and also pectins) and diffusion juice in during predefecation were studied and interpreted. Оur investigation allowed conclusion on progressive predefecation have place conformation macromolecules of biopolymers of diffusion juice.
Keywords: в’язкість; конформація; макромолекула; біополімери; дифузійний сік; viscosity; albymin; dipeptides; pectin; conformation; macromolecular; biopolymers; diffusion juice; альбумін; дипептиди; кафедра технології цукру і підготовки води