Олянська, Світлана Пантелеймонівна2012-12-172012-12-172000Олянська, С. П. Агрегативна стійкість високомолекулярних сполук дифузійного соку / С. П. Олянська // Наукові праці УДУХТ. - 2000. - № 7. - С. 53–56.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4421Досліджено в’язкість водних розчинів колоїдно-диспергованих високомолекулярних сполук (таких, як альбумін, пептидів–Glycyl-L-Leicine, Glycyl-L-Tryptophane), а також пектинових речовин і дифузійного соку в процесі попередньої дефекації. Дослідження показали, що прогресивне оброблення дифузійного соку на попередній дефекації лугом зумовлює зміну нативної конформації біополімерів дифузійного соку. Виявлено декілька точок мінімальної в’язкості в процесі оброблення соку на попередній дефекації. The viscosity of aqueous solytions colloidal dispersed high-molecular compounds (such as albymin, dipeptides–Glycyl-L-Leicine, Glycyl-L-Tryptophane and also pectins) and diffusion juice in during predefecation were studied and interpreted. Оur investigation allowed conclusion on progressive predefecation have place conformation macromolecules of biopolymers of diffusion juice.otherв’язкістьконформаціямакромолекулабіополімеридифузійний сікviscosityalbymindipeptidespectinconformationmacromolecularbiopolymersdiffusion juiceальбуміндипептидикафедра технології цукру і підготовки водиАгрегативна стійкість високомолекулярних сполук дифузійного сокуArticle